Back2BG на BG Careers Fair UK 2014

Back2BG на BG Careers Fair UK 2014

20.03.2014

Споделено с Back2BG след участието ни на форумът BG Careers Fair UK.

Тази година събитието се проведе на 8ми и 9ти март в Лондон и Единбург и беше посетено от 250 студенти.  В Лондон присъстваха 19 компании и събитието се рафдва на голям успех и предизвика интерес от страна на медиите и студентите. На 8-ми март представител на Back2BG в Лондон беше Елица Жуглева, за нея можете да прочетете тук. След събитието тя сподели:

"Най- силно впечатление ми направи факта, че щанда на Back2BG беше посетен не само от студенти, които учат във Великобритания, но и от млади хора, които имат кариера и са утвърдени в професията си, но въпреки това обмислят възможността да се завърнат в България. 
Очарована съм от амбициите, устремеността и духа на младите българи. Имам чувството, че трудностите в чужбина са ги направили по-добри и толерантни хора. Чувствах се чудесно на щанда на Back2BG - усещането е като да си сред близки приятели. Истински вълнуващо е да разговаряш на български в Англия, да виждаш усмихнати и доброжелателни хора събрани на едно мяст, обединени от една идея. Ставаш съпричастен към другите, защото техните проблеми са като твоите проблеми, техните болки и радости са като твоите болки и радости.
Останах с изключително позитивно отношение и много мил спомен от BG Careers Forum UK."

От какво се интересуваха студените/какво споделиха с теб? 

Споделиха им колко им липсва България. Едно момче, което учи магистратура, ми разказа за племенницата му-първите месеци когато се свързвали по скайп целувала екрана, а сега просто му помахвала. И той сподели страховете си, че тя ще го забрави.

Биха ли се завърнали в България и ако да защо? 

Заради семейството и ако има перспектива за добре платена работа.

Какво според теб беше впечатлението им от Back2BG след срещата ти с тях / презентацията ни?

Смятам, че посетителите са останали доволни от иновативните и лесни начини, които Back2bg.com Предлага, за да си намерят работа.

Какви бяха изпитанията пред теб като Career Ambassadors Back2BG и какви смяташ са личните ти резултати след събитието? 

Имах възможността да предоставя на хората опцията – обратно в България, само че, не като връщане назад, а като ново начало. 
Мен лично ме обогатиха срещите с хората, а контактите и комуникацията с тях ме вдъхнови за нови постижения и успехи. 
Благодаря за предоставената възможност да бъда кариерен посланик на Back2BG в BG Careers Forum UK!

На 9-и март в Единбург всички присъстващи имаха шанса да се срещнат с Надежда Тричкова. Повече за нея можете да прочетете тук. Ето за какво си поговорихме с посланичката ни от Единбург:

"Личеше си, че организаторите се бяха отнесли отговорно и с огромно желание към подготовката на събитието. Имаше много студенти не само от Единбург, но и от цяла Шотландия, като от Дънди бяха организирали идването си със специален транспорт. Що се отнася до моето представяне, не обичам да си давам самооценки, но се надявам да съм убедила, или поне да съм накарала да се замислят, онези, с които разговарях."

От какво се интересуваха студентите/какво споделиха с теб? 

Интересуваха се най-вече от това дали в България има търсене на професионалисти с техните специалности, интереси и умения. Повечето се притесняваха, че пазарът е отворен най-вече за IT специалисти и че вероятно би им се наложило, ако се върнат в България, да се занимават с нещо, различно от това, в което са се специализирали. Повечето споделиха, че не могат да си представят никога да не се върнат в България.

Биха ли се завърнали в България и ако да защо? 

У повечето студенти забелязах искрено желание да се завърнат в България. Самият факт, че са отделили от времето си, за да посетят кариерния форум, е показателен за амбициите им да се развиват в родината си. Смятам, че голяма част от студентите вярваха, че бъдеще за младите в България не е непостижима величина. 

Какво според теб беше впечатлението им от Back2BG след срещата ти с тях / презентацията ни?

Смятам, че приеха много позитивно Back2BG заради отдадеността на екипа към каузата да помагат на младите българи да се реализират у дома. Хората винаги разпознават рамото, на което могат да се облегнат, и искреното желание да им бъде оказана помощ.  

Какви бяха изпитанията пред теб като Career Ambassadors на Back2BG и какви смяташ са личните ти резултати след събитието? 

Като оставим настрана някои технически проблеми, които се появиха, най-трудно ми беше да убедя студентите в нещо, към което самата аз изпитвам несигурност и към което гледам с известен страх. Смятам обаче, че свърших добра работа, която се оказа полезна и за мен - докато описвах на останалите предимствата да се завърнат в България, успокоих и собствените си притеснения и страхове. 


comments powered by Disqus
Затвори

Регистрация

Регистрация на кандидат Регистрация на работодател