Back2BG.com е част от Фондация "Идентичност за България"

Проектът Back2BG.com стартира през 2007г. като инициатива, насочена към българите с образование и опит от чужбина и тяхната кариерна реалицазия в България. С годините натрупахме знания и опит, запознахме се с много хора, които биха искали да се върнат в България и гордо можем да заявим, че част от тях успяхме да мотивираме да го направят.

Back2BG.com поддържа тесен контакт с редица български работодатели и компании, които търсят квалифицирани кадри. С повечето от тях сме изградили дълготрайни партньорски отношения и работим заедно за каузата "Кариера в България".

Един от прокетите на back2BG.com, който дават повече възможности за професионална реализация в България на младежи с образование и/или опит в чужбина, е Career Speed Dating. За предстоящите събития от поредицата Career Speed Dating, можете да научите тук.

В партньорство със сдружение "Тук-Там", реализираме ежегодния форум 'Кариера в България. Защо не?" .

От 2011г. семейството на Back2BG.com се разрастна. Инициирахме нови проекти и инициативи, които в момента са част от Фондация "Идентичност за България". Целта е да разширим полето на действие и да включим към нашите инициативи всички хора (българи и чужденци), които обичат България и биха искали да допринесат за нейното устойчиво развитие, независимо къде живеят и работят.

Екипът на Back2BG.com е съставен от млади и амбициозни хора, които вярват, че в България човек може да изгради успешна и удовлетворяваща кариера.

Марияна Хамънова - Председател

Марияна завършва образованието си в Германия, след което съдбата, или може би случайността, я свървзва дълготрайно с Италия.

Марияна е съдружник в консултантска фирма, съосновател е на Cleantech Bulgaria, както и вицепрезидент на Двустранната българо-румънска търговска камара.

Чрез всичките си дейности и проекти се стреми да покаже на българи и чужденци, че България предоставя невероятни възможности за личностно и професионално развитие, благоприятна бизнес среда, съчетана с квалифицирани и иновативни млади умове.

.

Ованес Ованесян - Зам. Председател

Съсобственик и управител съм на Web and Events! Много съм щастлив, че имам възможността да се занимавам с двете ми страсти – ръководенето на интернет проекти и организирането на събития. Някои от събитията, които организираме са Интернет маркетинг с нулев бюджет, Eventex и King of Sales.

Фен съм на България и съм част от Фондация „Идентичност за България“ и back2bg.com, които работят активно за положителния имидж на държавата, развитието на младите и тяхната реализация в България

Домошар съм, но обожавам да пътувам! Влюбен съм в Лондон и Италия!

.

Симона Харизанова - Дарител/Учредител

Здравейте! Аз съм Симона и съм съосновател и творчески директор на Web and Events. Занимавам се с уеб дизайн. Длъжността ми звучи много "творчески", но аз не се възприемам като творец. По-скоро бих се определила като "функционалист" - обичам нещата да функционират безпогрешно и, разбира се, да изглеждат добре!

Завършила съм Социология и Управление в Германия. Прекарах възможно най-хубавите студентски години там, но някаква притегателна сила ме върна отново в България. Никога не съм съжалявала за това решение и не мога да си представя друга държава, в която да се чувствам по-щастлива. 

.

Нуша Спирова - Ръководител проекти

Аз съм целеустремена, пълна с идеи и вярваща в каузите, които защитавам.

Звършила съм международна магистърска програма "Право на ЕС"  в СУ "Св. Климент Охридски". Образованието ми до момента просто задава общите рамки на моето развитие. За щастие имам възможността да реализирам най-смелите си мечти именно чрез работата, която работя с удоволствие.

Освен да ръководя прекрасните кампании и проекти на back2bg.com, посвещавам времето си на "зелени" проекти в Cleantech Bulgaria. Макар и много различни, двете дейности обединяват стремежите ми да инициирам някаква промяна в мисленето на българите. Независимо дали става дума за развитието на техния устойчив бизнес или за това как да покажем добрите възможности за кариерно развитие в България.
Извън организациите, на които посвещавам голяма част от времето си подкрепям проекти, свързани с медиите, музиката, танцовото и филмово изкуство, организаирам изложби и други културни събития.
Затвори

Регистрация

Регистрация на кандидат Регистрация на работодател